Hozzávalók:
– 10 dkg zabpehely
– 40 dkg hámozott, reszelt alma
– 50 dkg zabliszt
– 2 teáskanál só
– 2 dkg élesztő
Elkészítés:
A 10 dkg zabpelyhet a 20 dkg forrásban levő vízzel öntsük nyakon, majd fedjük le és hagyjuk állni, míg magába nem szívja a vizet. Addig meghámozhatjuk és lereszelhetjük az almát.
Ezután összekeverjük a lisztet, zabot, almát, hozzátesszük az élesztőt, sót összegyúrjuk és hagyjuk pihenni a tésztát fél órára.
Miután megkelt a tészta, megformázom és ismét hagyom pihenni fél órára.
A sütőt előmelegítem az aljába teszek 1 kis tálba vizet és így teszem be a kenyeret sülni, először 230 fokon 20 percre, utána míg ameddig kész nem lesz,200 fokon sütöm tovább.
Végeredmény nagyon finom, lehet sós és édes feltéttel is enni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: