Zabpelyhes almás kenyér

Hozzávalók:

– 10 dkg zabpehely

– 40 dkg hámozott, reszelt alma

– 50 dkg zabliszt

– 2 teáskanál só

– 2 dkg élesztő 

Elkészítés:

A 10 dkg zabpelyhet a 20 dkg forrásban levő vízzel öntsük nyakon, majd fedjük le és hagyjuk állni, míg magába nem szívja a vizet. Addig meghámozhatjuk és lereszelhetjük az almát.

Ezután összekeverjük a lisztet, zabot, almát, hozzátesszük az élesztőt, sót összegyúrjuk és hagyjuk pihenni a tésztát fél órára.

Miután megkelt a tészta, megformázom és ismét hagyom pihenni fél órára. 

A sütőt előmelegítem az aljába teszek 1 kis tálba vizet és így teszem be a kenyeret sülni, először 230 fokon 20 percre, utána míg ameddig kész nem lesz,200 fokon sütöm tovább.

Végeredmény nagyon finom, lehet sós és édes feltéttel is enni.   

Tovább a blogra »