Diet&Fitness

Fonott pulykamell forró cseresznyeszósszal

img_9799.JPG

Hozzávalók:

– 60 dkg pulykamellfilé

– só, bors

– őrölt szerecsendió

A forró meggyhez:

– 2 evőkanál méz

– 30 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy

– kevés őrölt fahéj, őrölt gyömbér

– 1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket 3 hosszú csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, betesszük a sütőben fóliában és így sütjük 30 percig utána pedig fólia nélkül.

A forró cseresznye szószhoz a mézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.

Köretnek rizst csináltam hozzá. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!