Hozzávalók:
Pulykafasírthoz:
Cukkinifasírthoz:
Céklapüré:
Elkészítés:
A darált húst a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.Nedves kézzel 4 lapos pogácsát formázunk belőle.Serpenyőben kevés extra szűz olívaolajt forrósítunk és a húspogácsa mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Cukkinit meghámozzuk, és lereszeljük. Várunk egy keveset, és a levet amit eresztett, leöntjük róla.
Felaprítjuk a hagymát, préseljük a foghagymát, hozzáteszünk egy tojást, zabot, magát a cukkini belsőséget, ezt ízesítjük.
Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra, egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk.
Cukkiniból kis golyókat formázunk, egymás mellé helyezzük és 20 percen keresztül sütjük.
Céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a köményt és tormát.