Pulykafasírt cukkinifasírttal céklapürével

Hozzávalók:

Pulykafasírthoz:

Cukkinifasírthoz: 

Céklapüré:

Elkészítés:

A darált húst a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.Nedves kézzel 4 lapos pogácsát formázunk belőle.Serpenyőben kevés extra szűz olívaolajt forrósítunk és a húspogácsa mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Cukkinit meghámozzuk, és lereszeljük. Várunk egy keveset, és a levet amit eresztett, leöntjük róla.

Felaprítjuk a hagymát, préseljük a foghagymát, hozzáteszünk egy tojást, zabot, magát a cukkini belsőséget, ezt ízesítjük.

Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra, egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk.

Cukkiniból kis golyókat formázunk, egymás mellé helyezzük és 20 percen keresztül sütjük.

Céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a köményt és tormát. 

Tovább a blogra »