Csirkés vajbabos tészta

Vajbab egész évben kapható fagyasztva.

A bab táplálkozási értéke nagy, magvai 40-50% keményítő mellett feltűnően sok, 22-35% fehérjét (legumin) tartalmaznak és ezen főleg nitrogénbengazdag, kén– és foszfortartalmas anyagnak tulajdonítandó nagy tápláló erejük, melynél fogva emberi és állati táplálékul egyaránt alkalmazhatók. A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Csirkét feldaraboljuk és ízesítjük, ezután serpenyőben elkezdjük sütni, párhuzamosan elkezdjük közben főzni a tésztát, és ha van annyi helyünk egy másik lábosban a vajbabot.

Ha minden elkészült akkor összekeverjük őket, hozzátesszük a natúr joghurtot, bazsalikomot, fokhagyma granulátumot. 

Beletesszük az egészet egy hőálló edénybe és ráreszeljük a zsírszegény sajtot a tetejére. Ha megvagyunk, beletesszük a már előmelegített sütőbe 200 fokon, sütjük 20 percet.

Tovább a blogra »