Borjúpaprikás teljes kiőrlésű házi nudlival

Ez nem egy tőlem megszokott diétás étel. E egy klasszikus magyaros étel, amit igyekeztem diétásabban elkészíteni.

Hozzávalók:

– 60 dkg borjúcomb

– 20 dkg kókuszzsír

– 5 dl csontlé

– 1 db vöröshagyma

– 1 db paradicsom

– 1 db zöldpaprika

– 1 ek édesnemes fűszerpaprika

– só, bors, 2 db babérlevél, kakukkfű

– 2 ek  zsírszegény tejföl

Galuska:

– 30 dkg teljes kiőrlésű liszt

– 4 tojás

– 2 ek zsírszegény tejföl

– só

Elkészítés:

 A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk. Kókuszzsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.

Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.

A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz vörös borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)

Amikor a hús megpuhult, leveszem a tűzről.

A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek  a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le.

Tetejét díszítjük tejföllel.

Tovább a blogra »