Nagyon szerettem mindig is a kakaós csigát (valljuk be, majdnem az összes péksütit) de hogy ne kelljen mindig mindenről lemondani, igyekszem kitalálni diétás, egészséges verziókat.
Így készült a cukormentes, proteinben gazdag kakós csiga
Hozzávalók:
- 60 g zabliszt
- édesítőszer
- csipet só (0,5 g)
- 1 g szódabikarbóna
- 70 g langyos víz
- 2 db szoba hőmérsékletű M-es tojás
Töltelék:
- zsírszegény kakaópor
- édesítőszer
- csokis proteinpor (megnézheted, itt, hogy mit használtam)
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé.
A tésztát liszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki.
Ezután egyenletesen szórjuk rá az édesítővel kikevert kakaóport és szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kakaós csigákat.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük készre: 190 fokon, 20 perc alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: